info@ism-sweden.org Läs mer
ISM, glob International Solidarity Movement Sweden
Nyheter|Om oss|Reseberättelser|Kontakt|Länkar|Att resa|Press|Stöd oss: BG 5588-2732
Om oss

>> SÃ¥ fungerar ISM
>> Bojkott, Desinvestering och Sanktion
>> Principförklaring för ISM-Sverige
>> Det här är ISM
Bojkott, Desinvestering och Sanktion

3 november 2010
BDS står för Bojkott, Desinvesteringar och Sanktioner. Bojkott är ett verktyg som ligger i dina händer som konsument. Desinvesteringar innebär att företag drar sig tillbaka från investeringar som stödjer den israeliska ockupationspolitiken. Sanktioner är politikernas verktyg att markera med handelshinder eller andra begränsningar i förbindelserna med
Israel.

Rörelsen grundas på ett palestinskt upprop som över 170 palestinska organisationer slutit upp bakom. Idag stöds BDS av en växande internationell rörelse.

Palestinier har med BDS-uppropet samlats i en enad ickevåldsrörelse precis som omvärlden har efterfrågat. Historien har visat att BDS kan leda till resultat, med Sydafrika som ett välkänt exempel.

BDS-rörelsen utgår från mänskliga rättigheter och internationell rätt och engagerar organisationer och individer med olika religiösa bakgrunder och politisk åskådning under ett gemensamt mål. Detta sätter press på regeringar, internationella organ och företag att de ska agera i enlighet med internationell rätt. Även kultur-institutioner, universitet, idrottsvärlden, fackföreningar m.fl. är viktiga i arbetet. BDS som metod möjliggör för människor att utföra konkreta solidaritetshandlingar i sin vardag.

BDS-rörelsen riktar sig mot den israeliska ockupationen, inte mot enskilda individer. Israeler som tar avstånd från ockupationen och diskrimineringen av palestinier ska inte vara föremål för bojkott eller sanktioner.

Isolera Israel (ett nätverk för BDS som ISM Sverige är del av)
isoleraisrael.nu

Palestinagrupperna om BDS
palestinagrupperna.se

Internationella BDS-rörelsen
bdsmovement.net

BDS-kampanj riktad till H&M
bdshm.wordpress.com

BDS-kampanj riktad till Ikea
bdsikea.wordpress.com

BDS-kampanj riktad till Coop
bdscoopsweden.wordpress.com

ISM SVERIGE


International Solidarity Movement är en växande rörelse av palestinska och internationella aktivister som arbetar med...