info@ism-sweden.org Läs mer
ISM, glob International Solidarity Movement Sweden
Nyheter|Om oss|Reseberättelser|Kontakt|Länkar|Att resa|Press|Stöd oss: BG 5588-2732
Länkar

>> Länkar
Länkar

31 januari 2003


DIN PORTAL TILL PALESTINA!

Här är länkarna du behöver för att ta dig till Palestina framför datorn, hÃ¥lla dig uppdaterad med vad som sker och lära dig mer. Och framför allt â€" här söker du dig fram till tillvaron som ISM-aktivist.


ISM

ISM Palestina
www.palsolidarity.org
Internationella ISM:s officiella hemsida. Här finns allt du behöver veta om hur du åker till Palestina med ISM, hur du stöder ISM, vad ISM gör och hur vår organisation ser ut. Oundgänglig. Startsida!

The Palestinian Center for Rapprochement between People
www.rapprochement.org
En av våra samarbetspartners i Palestina, icke-våldsorganisationen PCR. Det var aktivister i PCR som ursprungligen tog initiativ till ISM.

GIPP (Grassroots International Protection for the Palestinian people)
www.pngo.net
GIPP har initierats av nätverket för palestinska NGOs. Det är en systerorganisation till ISM, med mer inriktning på skydd för civilbefolkningen än på direkt aktion.Nyheter

Palestine Chronicle
www.palestinechronicle.com
Palestinsk dagstidning på nätet med egen täckning av vad som händer, inte minst inne i de städer där den israeliska armén opererar. Många bra artiklar.

Ma'an News
www.maannews.net/en/
Palestinsk sajt på arabiska och engelska med många färska nyheter. Särskilt bra för den som på ett enkelt och överskådligt sätt vill veta vad som hänt i en särskild palestinsk stad eller region.

Alternative Information Center
www.alternativenews.org
Israeliska antisionister och palestinska vänsteraktivister driver tillsammans AIC, som på sin hemsida dagligen lägger upp rapporter från palestinska NGO:s, nyhetsartiklar och analyser från de främsta internationella debattörerna. Värdefull.

Ha'aretz
www.haaretz.com
Den mest respekterade, "liberala" israeliska dagstidningen. Bra uppdatering för den som vill hänga med i det allra senaste. Analysartiklarna innehåller mycket propaganda, men håll utkik efter Amira Hass känsliga skildringar av livet på de ockuperade områdena.

Electronic Intifada
www.electronicintifada.net
Nyhetsartiklar från all världens media studsar in hit i den ständigt uppdaterade länklistan 'Recent news'. Bra om man snabbt vill orientera sig i mainstreamrapporteringen.Palestinskt

PNGO (Palestinian Non-Governmental Organizations)
www.palestinemonitor.org
Det palestinska civila samhällets hemsida. Analyser och torra fakta om ockupationens vardag.

Badil
www.badil.org
En sida tillägnad de palestinska flyktingarnas rätt att återvända och deras kamp. Material om alla aspekter av flyktingfrågan.

PASSIA (Palestinian Academic Study of International Affairs)
www.passia.org
Akademisk tankesmedja i ×stra Jerusalem med kartor, historia och fakta om Palestina på sin hemsida.

Birzeit University
www.birzeit.edu
Det främsta palestinska universitetet, med kurser i arabiska för utländska studenter. Populärt ställe att plugga på för ISM-aktivister. Har en komplett länklista till Palestina på nätet.

ARIJ (Applied Research Institute Jerusalem)
www.arij.org
Ett forskningsinstitut i Bethlehem med en mäktig samling information om bosättningarna, by-pass roads och vattensituationen på Västbanken.

Stop The Wall
www.stopthewall.org
Information om apartheidmuren.Bojkottkampen

Nätverket Bojkotta Israel
www.bojkotta-israel.nu
Det svenska bojkottnätverket. Varulistor och nyheter.

Palestinagrupperna i Sverige
www.palestinagrupperna.se
Den etablerade svenska solidaritetsorganisationen. Bra info om bojkottfrågan.

Isolera Israel
www.isoleraisrael.nu
Svensk förening som verkar för BDS.

Global BDS Movement (Boycott Divestment Sanctions)
www.bdsmovement.net
Väl uppdaterad sida med information, analys, kalendarium och nyheter som rör den globala BDS-kampanjen.

Brittiska BDS-kampanjen
www.bigcampaign.org
Den brittiska bojkottrörelsen står bakom denna fullspäckade sida. Varulistor, nyheter från bojkottrörelsen världen över och uthängning av företag som utmärkt sig för att stödja ockupationsmakten.

Norges bojkottkampanj
www.boikottisrael.no
Längst har bojkottkampen kommit i Norge, mycket tack vare fackföreningsrörelsens medverkan. Ingen israelisk frukt importeras längre till Norge. Läs och låt dig inspireras!Tidskrifter

Between the Lines
www.between-lines.org
Lysande artiklar om sionismen, läget i den palestinska kampen och den USA-styrda världsordningen. Ett måste.

Journal of Palestine Studies
www.palestine-studies.org
Den klassiska akademiska tidskriften om Palestinakonflikten. Belyser Landet ur de flesta - ofta oväntade - perspektiv. Innehåller analyser av världens främsta experter, dokument från FN och kommunikéer från Tanzim, dag-för-dag-förteckningar över det viktigaste som hänt och mycket mer. Finns även på landets universitetsbibliotek.Israeliskt

Gush Shalom
www.gush-shalom.org
Den radikala delen av den israeliska fredsrörelsen.

B'tselem
www.btselem.org
Människorättsorganisation med omfattande dokumentation av arméns övergrepp på de ockuperade områdena.

ICAHD (Israeli Committe Against House Demolitions)
www.icahd.org
En av de mest radikala israeliska aktivistgrupperna, som specialiserat sig på kampen mot rivning av palestinska hus.

IOF (Israeli Occupation Forces)
www.idf.il
Know your enemy.×vrigt

Ship to Gaza
http://shiptogaza.se
Det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Gaza. Ship to Gaza är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning. Så snart det är ekonomiskt och praktiskt möjligt ska de sända ett fartyg med förnödenheter från Skandinavien via hamnar i Europa och Medelhavet till Gaza.

Free Gaza movement
www.freegaza.org
Free Gaza movement vill bryta belägringen av Gaza. De seglar båtar med internationella och palestinska aktivister mellan Cypern och Gazaremsan. Free Gaza movement ser till att människorättsobservatörer, journalister och läkare m.fl. kommer in i världens största utomhusfängelse för att bevittna Israels övergrepp och förstörelse.

Itisapartheid
www.itisapartheid.org
Gräsrotsinitiativ som vill sprida kunskap om det apartheidsystem som Israel har skapat. Här finns fakta i form av posters, kampanjmaterial och tips på hur man kan engagera sig.

Zitzer
www.zitzer.se
Zitzer tycker inte om krig och inte att Sverige ska delta i eller stödja krig, varken direkt eller indirekt. Hemsidan granskar kritiskt Sverige och NATO, EU och Afghanistan, Irak, kärnvapen, upprustning i rymden och vapenexport. Kort sagt det du inte får läsa någon annanstans.

Jord och Frihet
www.jordfrihet.org
Ett utmärkt sätt att stödja det palestinska folket är att köpa palestinsk olivolja. Jord och Frihet erbjuder dig exklusiv gyllene olivolja från områdena kring Tulkarm, Qalqilya och Salfit.

AEL (Arab European League)
www.arabeuropean.org
Växande militant rörelse för Europas araber. Började i solidaritet med Palestina - det är AEL som driver åtalet mot Sharon i Belgien - och utvecklades sedan till en unik organisation för arabisk kamp i Europa.

Stop the war
www.stopthewar.co.uk
Den brittiska antikrigsröreslen, som lika mycket är en rörelse för ett fritt Palestina.


ISM SVERIGE


International Solidarity Movement är en växande rörelse av palestinska och internationella aktivister som arbetar med...