info@ism-sweden.org Läs mer
ISM, glob International Solidarity Movement Sweden
Nyheter|Om oss|Reseberättelser|Kontakt|Länkar|Att resa|Press|Stöd oss: BG 5588-2732
Att resa

>> Praktiska tips inför resan till Palestina
>> Sommarkampanj 2009
>> Åk till Palestina!
>> Praktiska tips inför resan till Palestina
>> Olivskördskampanjen 2008
>> Tidigare kampanj: FREEDOM SUMMER 2007
Tidigare kampanj: FREEDOM SUMMER 2007

27 april 2007

Varför Palestina?

I över 40 år har människorna i Palestina uthärdat en brutal militärockupation.

Apartheid och militär ockupation gör vardagligt liv nästan omöjligt, huruvida det är skötsel av grödor och boskap, som passerar genom en Israelisk militär checkpoints, eller gå till skolan där illegala Israeliska bosättare attackerar.

Sydafrikas biskop Desmond Tutu och USA:s president Jimmy Carter beskriver Israels Apartheid policy som ”värre än Sydafrikas”

Det finns alltid massor av argument och negativa rykten om Palestina, men ISM ger dig chansen att agera. Palestinier frågar internationella volontärer att ge support genom deras ickevålds demonstrationer, för att konfrontera politiken av land stölden
och förstörelsen och att ingripa när det behövs.

Varför nu?

I juni är det årsdagen av det 40:e året av militär ockupation av Västbanken, Gaza, och östra Jerusalem. NU, mer än någonsin behövs internationell närvaro i Palestina.

Internationella volontärer hjälper till att avslöja till världen om sanningen på marken från det ockuperade Palestina- en sanning som konventionell media förvrider eller enkelt ignorerar. Världen behöver förstå vad den Israeliska regeringen säger när de ska ”svälta” den Palestinska regeringen till att göra eftergifter, de vanliga människorna är dem som svälter och inga politiska framsteg är gjorda.

Världen kanske tror att Israels ockupation har slutade vid Gaza tillbaka dragandet, men volontärer som vittnat bosättarutvidgningen av Palestinskt land vet att ockupationen på Västbanken blir värre och värre.

Volontärer med ISM:s Freedom Summer 2007 kommer stå sida vid sida med bybor i Bil’in medan de fortsätter med i deras två åriga kamp för att bevara deras mark från Israels Apartheidmur. Volontärer vill också delta i demonstrationer i byn UM
Salamuna, där en stor andel av byns mark har blivit stulen för byggandet av Apartheid muren och utvidgandet av närliggande bosättningar. Volontärer kommer också att protestera mot förstörandet av Palestinska hem i Jordandalen och södra Hebron,
där Israeliska styrkor obehindrat demolerar hus.

När internationella volontärer är frånvarande använder den Israeliska armen dödliga taktiker av repression som säkra skott på obeväpnade demonstranter. DIN närvaro betyder att palestinier kan fredligt protestera utan bli hotad att bli dödade.

ISM volontärer ger även som mänskliga rättighets observatörer i Hebron, i grannbyn Tel Rumeida, där Israeliska bosättare trakasserar och ofta attackerar barn och lärare. Ibland håller israeliska soldater i Hebron kvar palestinier i timmar vid
checkpoints och slumpmässigt invaderar palestinska hem.

Du gör skillnad, som våra volontärer har in det förflutna, att hjälpa till att hålla de israeliska soldater och bosättare ska vara ansvariga för deras agerande.

Dessutom i det viktiga fältarbetet, är det många andra uppgifter som behövs göras. Du må kunna delta i palestinska samhällen i att förutsatt att ge medicin service i nödläge, att hjälpa att montera ner vägblockader eller assistera i ISMs mediakontor.

En av våra viktigaste och undervärderade möjligheter som internationella är att lyssna och vittna vad palestinier har att säga om deras rådande situation och hur deras liv har ruinerats av illegal ockupation av deras land.

Det är massor av rum att delge din kreativitet med palestinier och internationella samhället, när du kan hjälpa till med en workshop för målningar för barn eller utnyttja dina cirkustalanger att förminska de militära trakasserierna, båda i dessa fallen är rådande i Tel Rumeida.

Delta i ISMs Freedom Summer 2007 och träffa i första hand de modiga och generösa palestinska folket som de fortsätter att existera och överleva under Israels apartheid och ockupation.

På dagen av sommarens solstånd, låt oss delta i palestiniers icke-våldslika kamp att stoppa den Israeliska ockupationen. Låt hela världen komma tillsamman här i Palestina och konfrontera Apartheid och fortsätta med solidaritet som fortsätter vara obruten.

Ditt deltagande i Palestina denna sommar, vare sig det är för en vecka eller tre månader, är en viktig del av bevarandet av broarna som har blivit byggda med palestinier och för nya att kontakter.

Freedom Summer 2007 börjar 21 juni och slutar i mitten av augusti. Volontär träning hålls varje torsdag och fredag.

För mer detaljer:


www.palsolidarity.org/main/join

Kontakt: freedomsummer2007@gmail.com

SJM


International Solidarity Movement är en växande rörelse av palestinska och internationella aktivister som arbetar med...