info@ism-sweden.org Läs mer
ISM, glob International Solidarity Movement Sweden
Nyheter|Om oss|Reseberättelser|Kontakt|Länkar|Att resa|Press|Stöd oss: BG 5588-2732
Stöd oss: BG 5588-2732

>> Stöd ISM:s arbete i Palestina genom att sätta in ditt bidrag på vårt konto!
Stöd ISM:s arbete i Palestina genom att sätta in ditt bidrag på vårt konto!

12 januari 2009

ISM:s arbete i Palestina är viktigt. Och dyrt.

BG: 5588-2732
Swish: 123 162 98 72

Till dagliga kostnader för transporter, telefonkort, hyror och annan logistik har sedan en tid kommit nya, mera oförutsägbara utgifter: Israeliska myndigheters ökade tryck mot det organisatoriska arbetet har orsakat stora påfrestningar för ekonomin. I en uppenbarligen genomtänkt strategi att hindra inte bara aktivismen ute på fältet utan även det bakomliggande arbetet, agerar man allt oftare mot enskilda aktivister med organisatoriska uppgifter. Så har till exempel ISM:s mediekontor i Ramallah blivit utsatt för upprepade räder där ansvariga arresterats och den tekniska utrustningen stulits.

Denna strategi betyder stora kostnader för advokater och andra utgifter i samband med rättegångar och hot om deportering. Det är självklart viktigt att ISM, trots denna repression och dessa utgifter, kan fortsätta sitt arbete.

ISM:s verksamhet finansieras enbart av privata donationer och gåvor. Vi blir därför ytterst tacksamma för ditt bidrag. Med hjälp av periodiska överföringar på din internetbank kan du lätt ordna så att ett bidrag skickas varje månad. ISM Sverige har BG 5588-2732. Det går också att swisha till nr 123 162 98 72. Vi skickar vidare det allra mesta av donationer till ISM Palestina. Utgifter i Sverige är små och handlar om tex webb- och bankavgifter och aktiviteter; vi arbetar voluntärt. Du har möjlighet att styra din donation genom att märka inbetalningen med "ISM Palestina".

ISM aktivister betalar med egna medel alla sina utgifter för resa, logi, telefoni, personlig utrustning, utebliven arbetsinkomst, försäkring, osv. Donationer används enbart för ISM:s infrastruktur, vilket i relation till aktivisternas insats motsvarar ungefär 10% av ISM Palestinas verksamhetsutgifter. Genom att donera till ISM möjliggörs därför en tiofalt större verksamhet i både Gaza och Västbanken (inkl. östra Jerusalem).

ISM:s verksamhet är viktig. Det är därför israeliska militären gjort räder in i centrala Ramallah med ISM som mål. Det är därför Israel har policy att deportera och svartlista ISM aktivister. Det är därför ISM aktivister stannade i Gaza under Israels attack 2008-09 medan västerländsk media flydde (och producerade filmen To Shoot An Elephant). Det är därför filmmaterial producerat av ISM visas på tex CNN och Al-Jazeera. Det är därför ISM publicerar hundratals rapporter årligen. Det är därför ISM aktivister attackerats med dödligt våld av Israels militär (tex Rachel Corrie, Tom Hurndall, Tristan Andersson, Brian Avery, Emily Henochowicz).

ISM


International Solidarity Movement är en växande rörelse av palestinska och internationella aktivister som arbetar med...